MX Linux: distributie om mee te spelen

Gebruikersavatar
d'anvers
Berichten: 129
Lid geworden op: 02 jun 2022, 00:12
Locatie: Antwerpen(linkeroever)
Has thanked: 20 times
Been thanked: 52 times
    Windows 10 Firefox

MX Linux: distributie om mee te spelen

#1

Bericht door d'anvers »

MX Linux is niet bijzonder mooi, maar op zijn eigen manier toch charmant. Met goede uitleg, kleine tools, 32-bit varianten en keuzevrijheid voor systemd vult het een gat dat andere distributies open laten. We hebben verschillende varianten van MX-21 nader bekeken.

Als je de ranglijst van de website distrowatch.com mag geloven, is MX Linux de meest populaire distributie – zelfs nog voor prominente vertegenwoordigers als Debian, Fedora of Ubuntu. Maar die toppositie betekent alleen dat de pagina over MX Linux op Distrowatch het vaakst wordt opgevraagd. De lijst laat niet zien hoe goed of hoe veel gebruikt de distributie is – maar iets aan MX Linux lijkt de nieuwsgierigheid te wekken van Distrowatch-bezoekers.

We gaan deze eigenzinnige Linux-distributie eens nader bekijken op basis van de Wildflower-versie. We hebben de 64-bit edities van MX-21 getest met Xfce en KDE Plasma.

Conclusie​
MX Linux is gericht op degenen die de Terminal schuwen of niet bekend zijn met de locatie van individuele configuratiebestanden. Zelfs als je Linux zonder systemd wilt gebruiken of een desktopsysteem nodig hebt voor bijzonder oude hardware, vind je hier wat je zoekt.

MX Linux weet een evenwicht te vinden tussen keuzevrijheid en een relatief eenvoudige bediening – die echter niet bijzonder duidelijk of verfijnd is. Wat het systeem mist aan elegantie, maakt het goed met begrijpelijke uitleg en praktische tools.

MX Linux


Plaats reactie

Terug naar “MX Linux”