Mozilla voegt verticale tabbladen, profielbeheer en lokale AI toe aan Firefox​

Problemen met je webbrowser of andere problemen met internet?
Gebruikersavatar
Abraham54
Berichten: 373
Lid geworden op: 15 jan 2023, 13:22
Has thanked: 6 times
Been thanked: 142 times

Mozilla voegt verticale tabbladen, profielbeheer en lokale AI toe aan Firefox​

#1

Bericht door Abraham54 »

Mozilla voegt verticale tabbladen, profielbeheer en lokale AI toe aan Firefox​
Geeft Firefox-gebruikers wat ze het liefst willen, volgens Mozilla​


Door Alfonso Maruccia
Publicatie van TECHSPOT


Iets om naar uit te kijken: Mozilla heeft enkele van de belangrijkste veranderingen en verbeteringen aangekondigd die ontwikkelaars naar het Firefox-project brengen. De zelfverklaarde "laatste onafhankelijke browser" voegt eindelijk functies toe waar gebruikers al jaren om vragen, hoewel HDR-ondersteuning nog steeds niet beschikbaar is.

Mozilla belooft het komende jaar eindelijk te luisteren naar de feedback van gebruikers en de meest gevraagde functies toe te voegen aan de Firefox-browser. Volgens een recente post van een Mozilla community manager op het Mozilla Connect platform, zal het for-profit bedrijf (onderdeel van de non-profit Mozilla Foundation) de productiviteit, prestaties en privacy van zijn browser aanzienlijk verbeteren.

Firefox krijgt binnenkort native ondersteuning voor het groeperen van tabbladen, verticale tabbladen en een verbeterde zijbalk om de organisatie van tabbladen te verbeteren. Er komt ook een nieuw profielbeheersysteem dat gebruikers een eenvoudigere manier biedt om school-, werk- en persoonlijke surfgegevens te scheiden en te beheren.

Komende Firefox-versies brengen ook nieuwe aanpassingsopties voor nieuwe tabbladachtergronden, zodat gebruikers kunnen kiezen uit foto's, kleuren en abstracte afbeeldingen om hun ervaring bij het openen van tabbladen te verbeteren. Daarnaast maakt Mozilla de privacy-instellingen intuïtiever, met gestroomlijnde menu's die zijn ontworpen om visuele rommel te verminderen en de belangrijkste gebruikersacties prioriteit te geven.


Afbeelding


Het open-source bedrijf werkt er ook aan om Firefox sneller en soepeler te maken, met snellere pagina-ladingen en opstarttijden. De browser is al 20 procent responsiever, zoals gemeten door de Speedometer 3 benchmark, aldus Mozilla. Privacy blijft de topprioriteit, waarbij Firefox de persoonlijke informatie van gebruikers blijft beschermen door middel van functies zoals lokaal beheerde vertalingen en PDF-bewerking.

Elk proces dat te maken heeft met gebruikersgegevens zal schijnbaar lokaal plaatsvinden, zelfs als er AI-algoritmen bij betrokken zijn. Mozilla is natuurlijk zeer geïnteresseerd in het toepassen van AI, zoals elke tech-onderneming op dit moment, maar het bedrijf wil het gebruiken om "tastbare problemen op te lossen" zonder dat gebruikers hun informatie naar externe servers hoeven te sturen.

Mozilla heeft slechts één AI-functie aangekondigd die volgend kwartaal naar Firefox komt: een nieuwe optie om alternatieve tekst te genereren voor afbeeldingen in PDF-documenten. Deze functie zorgt voor een betere browse-ervaring voor visueel gehandicapte gebruikers en mensen met leermoeilijkheden, aldus het bedrijf, en het zal volledig offline werken zonder verwerking op afstand.

Firefox-gebruikers lijken over het algemeen blij met de door Mozilla aangekondigde ontwikkelingen, vooral de nieuwe productiviteitsverbeteringen met betrekking tot tabbladen en profielen. Het bedrijf moet echter nog steeds de lang gevraagde veranderingen aanpakken, zoals native ondersteuning voor HDR-inhoud, een betere Firefox-ervaring op mobiel en een effectieve diagnostische tool om resourceverslindende extensies te detecteren.


Fulltime forumbeheerder overdag, astronaut en kwantumfysicus 's nachts.
Plaats reactie

Terug naar “Internet”